Publicitat

Un miler d'infectats cada deu segons

Virus a Twitter

El viurs Rainbow, al Tweeter

Un nou virus, conegut amb el nom de Rainbow, està infectant milers d'usuaris del Twitter. De fet, cada deu segons es produeixen un miler de contagis. El cuc informàtic aprofita una vulnerabilitat de la pròpia aplicació quan és utilitzada a través de la web per distribuir-se a si mateix i causar estranys símptomes als afectats. Només cal passar el ratolí de l'ordinador per sobre de la URL perquè els usuaris siguin redirigits a altres pàgines web o apareguin missatges estranys o lletres gegants.

Automàticament, i sense que l'usuari faci res, el cuc s'estendrà als seus followers en forma de cadena, contribuint així a la seva distribució. Poden aparéixer missatges estranys amb lletres gegants, quadres de diàleg on es pot llegir "hola" o quadres negres on hauria d'estar el text d'un tweet. Quan qualsevol visita el seu perfil, aquest pot ser redirigit cap a qualsevol altre web.

Aquesta vulnerabilitat permet l'execució de codi javascript, amb el qual es pot fer diferents coses i obrir grans possiblitats a usuaris que pretenen utilitzar-lo de forma dolenta. Per evitar problemes, qualsevol client que no executi javascript, com ara TweekDeck, ens permet seguir usant la xarxa social sense cap risc.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat