Publicitat
Noves tecnologies · 0 de de 2010. :h.

Un film "100% català"

'Parla'm d'en Paco' es veurà per Internet atès el poc suport de les distribuïdores

El film Parla'm d'en Paco, un drama intimista de 90 minuts, narra la història de la Berta, una noia urbana de vint-i-pocs anys que en acabar la carrera universitària decideix agafar-se un temps de reflexió abans d´integrar-se al món laboral i entrar a formar part del col·lectiu dels adults. De manera que decideix anar a passar una temporada amb el seu pare, en Claudi, un restaurador de cotxes clàssics solitari que viu en una urbanització de poble, al qual ha tractat molt poc des que ell i la seva mare van decidir separar-se sent ella molt petita. La relació entre pare i filla és cordial però distant, ja que entre ells no hi ha franquesa, però l´aparició per sorpresa d´en Paco, un amic de la infància d´en Claudi, capgira completament la situació, i en només vint-i-quatre hores la vida dels tres protagonistes de la història assoleix un canvi radical gràcies sobretot al peculiar tarannà d´en Paco, un personatge tan singular com decadent.

Aquesta és, doncs, una història que tracta diversos temes alhora. Per una banda, la relació sovint distant existent entre alguns pares separats i els seus fills quan aquests es fan adults. Per altra banda, la relació entre Paco i Claudi posa en evidència que el pas dels anys mai no elimina del tot alguns recels forjats durant la infància. Finalment, la situació completament decadent d’en Paco evidencia que la sort no és un xec en blanc i que si un no està disposat a rectificar, sota cap concepte i ni tan sols quan van mal dades, el destí de les persones pot arribar a convertir-se en molt magre.

Aquesta producció és el primer llargmetratge de la productora Bonavista Films, de la qual és responsable Joan Sanz Bartra, veí de Collbató amb vint anys d’experiència com a doblador, actor i guionista, amb diverses obres produïdes i estrenades per TV3; qui en aquesta ocasió, a part de signar el guió i actuar, ha assumit per primera vegada els rols de productor i director.

Aquest llargmetratge s’ha fet amb un pressupost extraordinàriament ajustat — aproximadament el 10% del pressupost habitual d’una tv movie — la qual cosa permet, sens dubte, situar la producció en la categoria de films mumblecore. De fet, la productora reivindica el producte com el primer film 100% català adscrit a aquest moviment sorgit als EEUU fa cinc anys, ja que el passat mes d’abril es va presentar públicament el llargmetratge Todo está en el aire com el primer film mumblecore espanyol.

La productora reivindica que "Parla'm d'en Paco és un film 100% català perquè totes les persones que hi han intervingut són catalanes, les localitzacions són a Catalunya i la versió original és en català. L’estrena del film és prevista per d’aquí a poques setmanes (s’estan realitzant els darrers tocs de postproducció) i molt possiblement la difussió serà via DVD i internet atès que aquest tipus de productes (100% catalans, de baix pressupost i amb cares no conegudes) no solen comptar amb el recolzament de distribuïdores i cadenes de TV i tampoc no tenen accés a línies de subvenció".

Parla'm d'en Paco
Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#8 A. Nònim, Vic, 20/05/2010 - 18:41

Font Cuitora (La Llacuna): t'equivoques molt. D'EN PACO.

#7 David, Cornellà, 20/05/2010 - 18:27

A veure què farà ara la "nostra". Per cert, cuitora, si no saps de què parles, calla, que estàs fent el ridícul.

#6 Font Cuitora, La Llacuna, 20/05/2010 - 17:08

100% català ? Això comença malament doncs. En català no s'ha d'escriure "d'en Paco" sinó "de'n Paco".
I deixo de banda si hi havia necessitat de que el prota es digués Paco o no.

#5 Tomppa, Sabadell, 20/05/2010 - 15:17

Problema real de catalunya es que catalans no compren en català sinó d'opus dei i feixistes com d'interecomia ... a veure com millors programdors del país està fent feina per intereconomia a softonic etc.

#4 Kropotkin, Vic, 20/05/2010 - 14:25

La pregunta es obvia e inevitable. ¿Tienen todos los actores sangre pura catalana? Si no es asi entonces no se trata de una peli racialmente pura. Se trataria de una peli onagro de las que se hacen muchas y que no merecen subevnción nazional.