Publicitat
Noves tecnologies · 1 de Març de 2010. 17:55h.

TV3 oblida la premsa digital en català

Ni Vilaweb ni e-notícies ni cap altre diari digital surt en un '30 minuts'

TV3 oblida la premsa digital en català

El conseller delegat de Prisa, Juan Luis Cebrián

Ni Vilaweb ni e-notícies ni altre diaris digitals com Racó Català, Nació Digital, Directe, El Singular Digital, El Debat, Catalunya Press, La Malla, Cronica, SMS. El programa '30 minuts' de TV3 ha emès aquest dissabte "I tu, quin diari compres?", un reportatge que analitzava el delicat moment que passa la premsa escrita amb experts de Madrid o dels Estats Units.

TV3, en efecte, entrevistava Mario Tascón, el director de La Información.com; els responsables del portal Soitu, que acaba de tancar el conseller delegat de Prisa, Juan Luis Cebrián, o els periodistes d'El País Gumersindo Lafuente i Borja Echevarría. En representació de la premsa catalana de paper el director d'El Periódico, Rafael Nadal, i el delegat de La Vanguardia a Madrid, Enric Juliana, a més d'altres periodistes del paper com Josep Carles Rius o Bru Rovira.

També sortien responsables de l'Avui digital -com Salvador Cot o Sílvia Barroso-, que és l'edició electrònic d'un diari de paper, però no una empresa basada només en internet. A més, El Punt -els nous propietaris de l'empresa- han decidit restringir els comentaris la qual cosa reduïrà la seva audiència després d'haver assolit el lideratge OJD fins i tot per damunt de Vilaweb.

El reportatge revelava també que el quiosc de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, on estudien futurs periodistes, ven un 20% cent dels diaris que venia fa una dècada i obté els seus ingressos de les gominoles.El reportatge era d'Esther Llauradó i Quico Concellón, amb producció de Cristina Rivas, imatge de Ferran Prat i muntatge: Juan Carles Calvera.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Oriol, Barna, 12/03/2010 - 23:49

Aviam, si el reportatge es diu "I tu, quin diari compres?" és normal que no mencionin als diaris que no es poden comprar al quiosk. Aquest article és incoherent i sense cap sentit. Us heu equivocat.

#3 Jose Manuel, Madrid, 02/03/2010 - 20:51

Sin ánimo de pelotear (o sí), tengo que decir que este diario es muy bueno, sin duda el mejor de Cataluña y de los mejores de España.

#2 Diderot, Gandesa, 01/03/2010 - 18:53

Marc (Cat). Però què estàs dient nano? Osigui, si un mitjà no és independentista no ha de ser rellevant? Fes't-ho mirar noi, per aquesta regla de tres La Vanguardia no hauria de ser mencionada xD

#1 Marc, Cat, 01/03/2010 - 18:20

Vosaltres els d'E-notícies sou els primers de desprestigiar l'independentisme o sigui que no us queixeu.