Noves tecnologies · 16 de Gener de 2010. 18:56h.

Nokia 'passa' de Barcelona

El primer fabricant de mòbils descarta venir al 3GSM del mes vinent

Nokia 'passa' de Barcelona

L'entrada al congrés, en una imatge d'arxiu

Nokia, el primer fabricant mundial de telèfons mòbils, no disposarà d'estand propi al pròxim congrés 3GSM de Barcelona, que se celebrarà del 15 al 18 de febrer, segons explica a la seva pàgina web el diari francès Les Echos. En unes declaracions d'un portaveu de la companyia que recull el diari, aquest manifesta que "l'entorn econòmic depriment força Nokia a prendre decisions difícils". Una altra de les raons apuntades és que l'empresa prefereix concentrar-se en els esdeveniments de màrketing propis.

La marca finlandesa serà present al saló de telefonia mòbil més important del món només a través de l'estand que compartirà amb Siemens per l'activitat específica de concepció de xarxes. Per a la resta, responsables de Nokia viatjaran a Barcelona, però atendran els seus possibles clients en un espai comú.

El tercer trimestres del 2009 va ser el primer, en deu anys, en què els escandinaus van patir pèrdues. La seva quota de mercat segueix sent majoritària respecte els seus competidors, amb un 38 per cent, però la seva xifra d'afers va baixar el 20 per cent durant aquest període. Nokia ven 1,5 milions de terminals al dia, però cada cop ho fa a preus més baixos i en països emergents.

El mercat de major poder adquisitiu occidental s'està traslladant cap a les marques BlackBerry i, sobretot, l'iPhone d'Apple.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 17/01/2010 - 23:42

Si las empresas no viene y se deslocalizan, es que no llevamos buen camino. Si nos dedicamos a crear problemas en vez de a trabajar y solucionarlos, si vamos camino de ser un estado fallido, tenemos estos resultados, Paro, inseguridad, camino a la pobreza

#6 rafael, martorell, 17/01/2010 - 12:28

ya conocemos el sistema dicen que no vienen se les da dinero que nos roban a los trabajadores y ale hop aparecen como paso en la feria de los coches, aparte una habitacion en barna y alrededores que vale si se incrementa el precio cuando hay ferias.

#5 pep, manresa, 17/01/2010 - 12:12

Rai, el comentari ja l'hi poso jo, ERC és culpable de tenir la Generalitat que tenim i dóna suport al govern espanyol, que en definitiva és el que pren les (errades) decisions econòmiques que en afecten, per tant té la seva part de responsabilitat

#4 ferran, tarragones, 17/01/2010 - 11:56

És natural que les empreses s'he interessin per altres llocs i no per bruts parcs temàtics, on es pot pixar, cagar, follar, vomitar i robar pels carrers impunement.

#3 Josep (BCN), Barcelona, 17/01/2010 - 08:56

Ens estan venent contínuament que és el saló més important del món en el seu gènere i el principal fabricant de mòbils no ve? alguna cosa no quadra.