Publicitat
Noves tecnologies · 12 de Novembre de 2013. 21:42h.

La Viquipèdia no és tan dolenta

Debat sobre l'ús de l'enciclopèdia de la xarxa a les universitats

La Viquipèdia no és tan dolenta

Una imatge de la portada de la Vikipèdia

La Universitat Oberta de Catalunya (UOC) organitza aquest dimecres un seminari internacional sobre l'ús docent de la Vikipèdia a les universitats. Vikipèdia i universitat: recerca i experiències és el títol de la iniciativa. L'esdeveniment es clourà amb una taula rodona i un debat amb els ponents.

"Malgrat l’escepticisme inicial del professorat universitari vers Viquipèdia com a font fiable d’informació, estan proliferant entre les universitats d’arreu del món un gran nombre de pràctiques docents basades en la contribució dels estudiants a Viquipèdia", ha assenyalat la UOC en un comunicat per presentar l'acte.

El director de l'IM3 de la UOC, Josep Lladós, obrirà el seminari, que es dividirà en dues parts. La primera sessió serà moderada pel professor i investigador de la UOC, Toni Meseguer, on diversos experts presentaran "projectes de recerca" sobre l'enciclopèdia de la xarxa.

El professor de la UOC i investigador principal del projecte Wiki For Higher Education (wiki4HE Project), Eduard Aibar, exposarà un Estudi empíric sobre les percepcions del professorat i les pràctiques docents amb la Viquipèdia. L’assessor organitzacional de l’ensenyament universitari alemany, Klaus Wannemacher, parlarà sobre les Experiències i perspectives de l’ús de la Viquipèdia en l’educació superior, i el professor de la Universitat de Múrcia Tomas Saorin analitzarà Els reptes de Viquipèdia en l’ensenyament i l’aprenentatge universitaris: tasques, competències, currículum i projecció.

Per la seva banda, a la segona sessió, es mostraran diferents experiències pràctiques. La catedràtica de Traducció i Comunicació de la Universitat Jaume I, María Calzada, parlarà sobre els Aprenents de la traducció amb Viquipèdia; la professora d’Història de l’Art de la UB Irene Gras, i l’investigador del grup de recerca sobre Història de l’Art i del Disseny Contemporani (GRECMON) de la UB Xurxo Insua, abordaran el Viquimodernisme; el professor Meseguer analitzarà l’E-learning per comparació, i la professora de secundària i membre de l’Amical Wikimedia, Laia Benito, parlarà sobre Wikipedia i la universitat: l’experiència catalana.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat