Publicitat
Noves tecnologies · 28 de Desembre de 2009. 18:35h.

La Viquipèdia demana aportacions econòmiques

El seu fundador, Jimmy Wales, demana "una donació"

La Viquipèdia demana aportacions econòmiques

El fundador de Viquipèdia, Jimmy Wales

Tots els usuaris de la Viquipèdia han trobat aquests dies un missatge del seu fundador, Jimmy Wales, en què demana aportacions econòmiques a la fundació que sosté aquest projecte d'enciclopèdia en línia elaborada per voluntaris d'arreu del món i en multitud d'idiomes.

La campanya peticionària es fa cada any com a procediment per recollir fons i es basa sempre en un missatge personal del seu fundador, on manifesta que "em dirigeixo a tu per a demanar-te que facis una donació per a donar suport a Viquipèdia. Vaig fundar Viquipèdia en 2001, i al llarg d'aquests 8 anys, m'ha sorprès i alegrat veure com centenars de milers de voluntaris s'unien per a construir la major enciclopèdia de la història humana".

En aquest sentit, diu que "Viquipèdia no és un lloc comercial. És una comunitat, íntegrament escrita i finançada per gent com tu. Más de 340 milions de persones utilitze Viquipèdia tots els mesos, gairebé un terç de les persones amb accés a Internet del món. Tu ets part de la nostra comunitat".

Sobre la la Fundació Wikimedia explica que "és una organització sense ànim de lucre que vaig crear en 2003 per a administrar, fer créixer i protegir Viquipèdia. Amb 10 milions de dòlars a l'any i una plantilla de menys de 35 persones, la Fundació fa funcionar el cinquè lloc web més visitat de tot el món. Et demano que ens ajudis a continuar el nostre treball".

Finalment, afegix que "imagina un món en el qual cada persona del planeta tingués accés lliure a la suma del coneixement humà. Aquest és el nostre objectiu i, amb la teva ajuda, ho aconseguirem. Gràcies per utilitzar Viquipèdia. Tu ets part d'aquesta història: per favor, fes avui una donació".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 jose, Tenerife, 02/01/2010 - 12:24

el comentario anterior: "pues que la paguen los catalanes" es perfecto, pues muestra por qué es tan importante la Wikipedia y la necesidad de la educación y la difusión de la cultura, y no sólo en países lejanos.
Yo doné mis 20 euros.

#1 catalanistes pagar vuestra bazofia, Valencia, España, 29/12/2009 - 18:30

pues que la paguen los catalanes, que para eso se han preocupado de llenarla de mentiras imperialistas e historicas. Lo que no se como aun en dia hay gente que cree que esa web es fiable, jajaja.¿Corona catalana? jajajajaja mira que me mondo con la wiki!