Publicitat
Economia · 9 de Desembre de 2010. 16:02h.

La Generalitat destina més de 3 a la fibra òptica

Per a impulsar la connexió en xarxa d'equipaments culturals

La Generalitat de Catalunya destinarà 3.200.000 euros al desplegament de fibra òptica per a equipaments culturals. Aquesta actuació permetrà impulsar les actuacions previstes en el projecte de connexió en xarxa dels equipaments culturals a través de l’anomenada Anella Cultural.
 
La inversió, a càrrec del Departament de Governació i Administracions Públiques a través del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), també permetrà posar en funcionament el Punt Neutre d’Interoperabilitat de l’Anella Multiproveïdor i Multitecnologia. El Punt Neutre és l’equipament necessari que permetrà rebre i emetre senyal des de tots els equipaments, amb independència de l’operador. Aquest punt permetrà la interconnexió de l’Anella Cultural amb altres anelles, com l’Anella Científica.
 
La transferència s’ha fet en aplicació del conveni signat entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació i el Departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat de Catalunya. Aquest conveni defineix els òrgans de govern de l’Anella Cultural i identifica i distribueix les seves funcions a l’hora de gestionar el desplegament i ampliació del projecte.
 
D’altra banda, en el marc del Pla d’Equipaments Culturals de Catalunya, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació ha destinat enguany un milió  d’euros a millorar els recursos tecnològics audiovisuals de 82 equipaments culturals municipals. Amb aquests ajuts, que s’atorguen enguany per primera vegada, la Generalitat vol preparar tecnològicament els equipaments com a pas previ per fer possible la seva connexió en xarxa a través de l’Anella Cultural. El Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació també ha destinat 200.000 euros a la realització d’activitats culturals en el marc del projecte Anella Cultural.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat