Publicitat
Noves tecnologies · 5 de Juliol de 2015. 11:50h.

La fibra òptica no arriba als polígons

Les pimes de Catalunya denuncien "el dèficit de comunicacions"

La fibra òptica no arriba als polígons

La presidenta de FAGEM, Roser Moré, durant el congrés

El II Congrés de Fepime ha denunciat "el dèficit de comunicacions als polígons industrials" de Catalunya a causa de "la falta d'extensió de fibra òptica". Aquest tema ha estat debatut en totes les sessions de treball que s'han celebrat amb patronals sectorials i territorials per prémer les principals inquietuds de les pimes.

La Presidenta de la Federació d'Associacions i Gremis Empresarials del Maresme (FAGEM), Roser Moré, ha explicat que a Mataró, que té un total de set polígons industrials, durant tres anys han tingut reunions amb el govern municipal, empresaris, entitats vinculades a les TIC, en les que l'acord era unànime respecte a la necessitat d'estendre la fibra òptica als polígons i ha criticat que després de tres anys no s'ha executat cap avanç per millorar la infraestructura de telecomunicacions.

Moré ha apuntat que el cost principal són els canalitzacions per les quals s'ha d'estendre el cable en l'última milla. "És necessària la coordinació d'administració i operadors privats i només així s'aconseguirà que les zones industrials disposin de banda ampla d'alta capacitat imprescindible per al creixement de les nostres empreses", ha dit.

El president de la Unió Empresarial de l'Anoia (UEA), Blai Paco, també s'ha referit a aquesta qüestió i ha indicat que "algú ha de dir als operadors que la prioritat són les empreses".

"A l'Anoia durant tres setmanes, i com a conseqüència d'un sabotatge, les empreses no van tenir telèfon, ni internet durant tres setmanes. I el que és pitjor, no hi havia cap pla de contingència per posar-hi remei ", ha explicat.

Les pimes del Maresme es van reunir el passat 19 de maig i llavors ja van denunciar la "deficient xarxa de telecomunicacions, l'intrusisme i l'alta fiscalitat com a pitjors esculls de l'activitat empresarial en el territori".

5 Comentaris

Publicitat
#5 Carlos Gomez, Bcn, 05/07/2015 - 22:27

No te rias que es peor.

#4 Ll. Franques Gilit, Tarragona, 05/07/2015 - 17:35

Mucha estructura de Estado y por lo que se ve fallan hasta en las infrasestucturas más básicas presentes en cualquier sociedad, Plash, ota en la frente,

#3 Ll. Franques Gilit, Tarragona, 05/07/2015 - 17:33

lo de ganar dinerito, en el sector privado o público, mediante la participación en concursos públicos, totalmente rarusaro como un humano con su pelo. Borrón y cuenta nueva. Pues bien ya ve que se equicoca que si no hay Profit (beneficio) piensan los operadores que instale fiibra óptica tu abuela.

#2 Ll. Franques Gilit, Tarragona, 05/07/2015 - 17:31

Lamento comentar dicha noticia dado que NO debería ser noticia. La culpa fue del Cha-Cha-Cha. ¿No? Pues no, cuando se ayudo a gobernar el Estado, debía haberse plantado CiU. Ah, no que ahora el M.H. President se descuelga que las empresas han de hacer país. Todo lo preconizado hasta la fecha, como

#1 Carlos Gomez, Bcn, 05/07/2015 - 15:04

Que facin senyals de fum amb la senyera.
Al indis els hi funcionaba i no pagaven IVA a cap pais colonitzador
Que aprenguin dels Pujol.