Noves tecnologies · 21 de Novembre de 2013. 17:50h.

Gestions municipals mitjançant el mòbil

Barcelona llança una aplicació que permet la identificació digital

L'Ajuntament de Barcelona ha llançat l'aplicació per a telèfons intel·ligents idBCN, que permet als ciutadans relacionar-se amb l'administració local i dur a terme gestions que fins ara només es podien fer presencialment o amb certificat digital. L'acció s'emmarca en la capitalitat mundial del mòbil i el projecte de fer de Barcelona una smart city.

De manera pionera a tot el món, des d'ara els barcelonins poden fer gestions amb el padró municipal, la grua o sobre l'impost de vehicles a través del mòbil. És a través d'idBCN, l'aplicació que ja està disponible per a Android i iPhone, que dibuixa un camí que, segons el tinent d'alcalde d'Hàbitat Urbà, Antoni Vives, ha de conduir a substituir tota identificació física pel mòbil.

Progressivament, s'incorporaran nous serveis a l'aplicació, i no només municipals. L'Ajuntament ja està treballant amb CatSalut perquè els ciutadans puguin accedir també al servei públic de salut a través de l'aplicació. Fins i tot s'obrirà a entitats privades, com els gimnasos DIR, amb els quals ja hi ha el projecte d'integrar el seu servei d'identificació a idBCN.

L'aplicació reuneix tots els requisits de seguretat que marquen els estàndards, tant d'àmbit local com internacional. En aquest sentit, idBCN funciona amb un pin de seguretat intransferible que garanteix que, en cas de pèrdua o robatori, no es pugui suplantar la identitat de l'usuari.

A més, idBCN s'ha desenvolupat amb la idea que tot ciutadà sigui capaç d'utilitzar-la i que sigui fàcil i intuïtiva. Per començar a utilitzar-la, només cal baixar-la des de les respectives botigues digitals d'Apple i Android i acreditar-se en una oficina d'Atenció Ciutadana o bé per internet, al portal de tràmits municipals, sempre que es disposi de certificat digital.

L'aplicació idBCN s'ha presentat a l'Smart City Expo World Congress, el saló de referència en el sector de les smart cities, una posició que Barcelona reforça amb aquesta novetat, així com també amb la capitalitat mundial del mòbil.

Més informació:

Barcelona: l'aposta d'una ciutat smart city

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat