Publicitat
Noves tecnologies · 26 de Juliol de 2012. 14:39h.

Ferrocarrils vol que els usuaris denunciïn els incívics

Gràcies a una aplicació de mòbil gratuïta

Ferrocarrils vol que els usuaris denunciïn els incívics

Imatge de l'aplicació

Qualsevol usuari de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) que observi una actitud incívica la podrà comunicar a l'empresa a través d'una aplicació que es pot descarregar al telèfon mòbil. La companyia vol que els usuaris cívics actuïn en favor del bé de tothom.

L'aplicació descriu en 12 camps els comportaments incívics més comuns: "seients bruts, brutícia, grafits, sense fum, música alta, sense bitllet, apedregament, vidres trencats, gent a terra, seients reservats, captaires, músics i venda ambulant i altres". És gratuïta i està disponible en català, castellà i anglès. L'aplicació (FGC App) es pot descarregar per a dispositius amb sistema operatiu iOS com Android.

L'alerta per part dels usuaris es rep al centre de comandament integrat. Primer emet un missatge per megafonia per alertar els conductors dels trens i, si cal, s'imposen sancions de fins a 300 euros. A més, si l'usuari incívic reincideix, es pot dictar una ordre d'allunyament a aquest usuari.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Martí, Barcelona, 27/07/2012 - 15:52

Els Mossos ja estan trigant en crear un dispositiu igual per tenir controlats a tots els delinqüents que actuen així que passen ells uniformats. Seria la solució a la situació insostenible d'assetjament ciutadà que pateix Catalunya amb els marroquins i els romanesos. Confiem que ho facin!!!

#10 Laia, Barcelona, 27/07/2012 - 08:18

No ens enganyem... La majoria de persones cíviques ja no agafem el transport públic ni per casualitat. Al final cansa que t'intimidin, et robin, t'assetgin, i haver de suportar tota la fauna que tenim pel simple fet d'haver-me de moure per la ciutat. La contaminació emocional és la més perjudicial.

#9 leo, barcelona, 27/07/2012 - 01:57

La delación anónima para fomentar el civismo? Paradójico...

#7 Marta, BCN, 26/07/2012 - 17:57

Molt més simple:

Tota aquesta xusma que posa els peus al seient de davant, 3 dies al trullo.
En el cas dels homes, advertir-los de que no agafin pastilles de sabó del terra a les dutxes.

L'endemà a primera plana dels diaris i telenotícies.

"El malvado descansa algunas veces. El necio, jamás"

#7.1 Pere, BCN, 26/07/2012 - 20:48

Totalment d'acord:

Sempre hi haurà un delinqüent irrecuperable que se li en fot tot, però la inmensa majoria son nois/es que van de "rebels", però es cagarien a les calces només amb la imatge de la pastilla de sabó al terra.

A més, seria un favor per ells. Si no fem res, en que es convertiran?

#6 TRosko, Les Borges Blanques, 26/07/2012 - 17:22

Doncs què vols que et digui, em sembla una mesura de collons. Ja sortiran els titafreda que la titllaran de feixista o coses semblants. Hi ha d'haver de tot, a la corralina.