Publicitat
Noves tecnologies · 10 de Febrer de 2011. 19:21h.

El Silicon Valley català

Una vintena d'empreses catalanes participen al Mobile World Congress

El Silicon Valley català

Anunci a l'entrada del Mobile World Congress

La Generalitat de Catalunya, mitjançant la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació i ACC1Ó, l’agència per a la competitivitat de l’empresa catalana adscrita al Departament d’Empresa i Ocupació, impulsa un any més la participació d’empreses catalanes del sector de la telefonia mòbil i les telecomunicacions al Mobile World Congress, que tindrà lloc a Barcelona del 14 al 17 de febrer.
 
Al llarg de les sis edicions del Mobile World Congress de Barcelona, han estat 117 les empreses catalanes que hi han participat de la mà de la Generalitat, bé a través de la seva presència al Pavelló Català o en altres espais diferenciats del saló.
 
Enguany hi participen 21 firmes catalanes, tant de consolidades com start-ups de recent creació, amb l’objectiu que puguin aprofitar els avantatges de participar en el saló més rellevant de l’àmbit de la telefonia mòbil a nivell internacional.
 
Un any més, la Generalitat de Catalunya disposa del Pavelló de Catalunya, que s’instal·la a la Plaça de l’Univers, dins el recinte firal. Aquest espai acollirà 7 empreses del sector (Ad Telecom, adsmediatech, Kinetical Business, Sironta, SitMobile, Visual Engineering Technology i Wavecontrol) i un centre tecnològic (BDigital).
 
Alhora, el Pavelló de Catalunya serà novament l’escenari on se celebraran les trobades tecnològiques conegudes amb el nom de Brokerage Event, i que consisteixen en entrevistes entre oferents i demandants de tecnologia. Aquest any hi participaran més de 800 empreses.
 
El Mobile World Congress organitza també l’APP Planet, l’espai del saló adreçat a tots els actors implicats en el desenvolupament i comercialització d’aplicacions per a smartphones i Tablets. S’hi instal·laran més de 200 empreses d’arreu del món, de les quals 10 seran catalanes (BCN Touch, Beabloo, EyeOS, Fiabee, Icar Vision System, Itinerarium, Oonair, Qporama, Teambox i Zyncro) i que ho faran de la mà d’ACC1Ó com a patrocinadora d’aquest recinte.
 
Com a novetat d’enguany, la Generalitat col·labora en l’organització de la primera edició del Mobile Venture Forum. Es tracta d’un esdeveniment que se celebra durant la jornada del 16 de febrer i que s’adreça de forma exclusiva a inversors, operadores i grans empreses del sector de la telefonia. En aquest marc, la Generalitat impulsa la participació de 6 start-ups catalanes (Oonair, Scytl, PasswordBank, Qustodian, Baolab i Fiabee).
 
El Mobile World Congress és el congrés més important del món al voltant de la telefonia mòbil realitzat per l’organització GSMA. La GSMA representa els interessos de la indústria mundial de les comunicacions mòbils. És una organització a nivell mundial que cobreix 219 països i uneix a quasi 800 operadors de telefonia mòbil del tot el món, així com més de 200 empreses en el més ampli sentit de d’ecosistema mòbil, incloent fabricants de telèfons, firmes de programari, proveïdors d’equips electrònics de xarxa, empreses d’Internet i mitjans de comunicació i d’entreteniment.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Kropotkin, Vic, 11/02/2011 - 17:28

Uffff... Que tiemblen Microsoft y Google. Jua, jua, jua,... Y además con inmersiónm lingüistica en catalán... Jua, jua, jua,...

#2 Ferran, Barcelona, 11/02/2011 - 14:33

Enhorabuena para los chicos de Teambox

#1 Bianor, Gantxetolàndia, 11/02/2011 - 09:45

La Generalitat(LG) impulsa la participació,de ma LG participen empreses,LG disposa de pavelló on acollirà empreses, LG celebrarà trobades tecnològiques,LG col·labora en el Mobile Venture Forum-és la novetat!-e impulsa la participació de les 6 empreses cat...Que fan les empreses...Catalanes?