Publicitat
Noves tecnologies · 21 de Maig de 2010. 20:40h.

El Govern fa el ridícul amb internet

Premi Nacional a una de les empreses del fiasco de la Diagonal

El Govern fa el ridícul amb internet

L'alcalde Hereu no va poder votar a causa dels problemes informàtics

La Generalitat de Catalunya ha concedit el Premi Nacional de Comunicació d'aquest any, en la categoria d'Internet, a l'empresa Sctyl, que juntament amb Indra, va organitzar la cobertura informàtica del recent referèndum sobre la reforma de la Diagonal, i que es va convertir en un autèntic caos tecnològic. El premi està dotat amb 15.000 euros.

El jurat dels premis està copresidit pel conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, i el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, que assisteixen a les reunions amb veu però sense vot. També en formen part el secretari de Mitjans de Comunicació, Carles Mundó, que actua com a secretari; el secretari de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació, Jordi Bosch; l’historiador i escriptor Joan B. Culla; el periodista Enric Frigola, en representació del Col·legi de Periodistes de Catalunya; el doctor en Ciències de la Informació Josep Gifreu; el conseller del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) Rafael Jorba; el conseller secretari del CAC, Santiago Ramentol; el director general de Difusió Corporativa, Jordi Fortuny; el director de l’Institut de la Comunicació de la UAB, Miquel de Moragas; la directora de Telecom BCN de la Universitat Politècnica de Catalunya, Elisa Sayrol; la degana de la FIB de la Universitat Politècnica de Catalunya, Maria Ribera Sancho; el vicepresident de la Comissió del Mercat de les Telecomunicacions, Marcel Coderch, i el publicista Lluís Bassat.
 
El comunicat oficial de la concessió dels premis diu textualment sobre Scytl, SA: "Fundada el 2001 per un grup d’acadèmics i professionals de recerca de la Facultat d’Informàtica de la Universitat Autònoma de Barcelona, la multinacional Scytl s’ha convertit en empresa de referència mundial pel que fa les solucions criptogràfiques avançades i el vot electrònic mitjançant internet. Els seus innovadors programaris són utilitzats a casa nostra i arreu del món; han permès, per exemple, la celebració de referèndums cantonals a Suïssa, la votació a les eleccions franceses per part dels seus residents a l’estranger o a les presidencials nord-americanes per part dels habitants d’un comtat de l’Estat de Florida".
 
Precisament, l'Ajuntament de Barcelona ha suspès cautelarment el pagament a l'altra empresa organitzadora del vot per Internet, Indra, de la factura pel sistema de vot informàtic de la consulta de la Diagonal. El consistori barceloní ha obert un expedient administratiu per depurar responsabilitats, i reclamar danys i perjudicis per les incidències en el sistema.

L'Ajuntament considera que Indra Sistemas hauria incorregut en tres incompliments molt greus de les obligacions essencials que constaven al contracte. En aquest sentit, l'expedient assenyala que la disponibilitat del sistema va estar per sota de les exigències. L'empresa no hauria disposat de prou personal de coordinació i suport, ni de la qualitat professional que requeria la consulta.

Segons el consistori, tampoc no estaven operatius des del primer dia un mínim de serveis per atendre els punts de votació presencial, que van tenir problemes. Aquests incompliments podrien acabar amb una penalització equivalent al 10% de l'import del contracte.

De moment, fins que es resolgui l'expedient, l'Ajuntament no pagarà a Indra cap factura, ni retornarà l'aval que va dipositar com a garantia. La plataforma tècnica de vot ha tingut un cost de 450.000 euros i el preu total de la consulta ha estat de més de 3,1 milions d'euros.

El comunicat

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 Tomas, tarragona, 13/07/2010 - 12:20

Doncs a mi tot em va anar molt bé!

#32 Kropotkin, Vic, 24/05/2010 - 09:52

David (Cornellà): Y tyu debes ser gilipollas genético...

#31 Jordi, Alt Penedès, 24/05/2010 - 09:39

Que el Govern fa el ridícul gairebé ho tenim assumit (cada dia una pífia nova).
Ara bé, la sensació de ridícul la tenen les empreses que merescudament han guanyat aquest premi en altres ocasions sense favors a canvi.
Idem de la creu Sant Jordi.

#30 David, Cornellà, 23/05/2010 - 21:11

Aquest Kropotkin deu ser dislèxic i en realitat es deu dir Koprotkin.

#29 Kropotkin, Vic, 23/05/2010 - 20:19

Eliseu (Manresa): Deduzco que tu JIIIOOO JIOOO JIOOO JIIII corresponde a rebuznos. ¿Os lo enseñaron en la escuela durante la inmersión lingüistica? Veo que un gran futuro aguarda a Cataluña con asnos de tu nivel...