Publicitat
Noves tecnologies · 11 de Febrer de 2010. 13:24h.

De compres amb el mòbil

Telefònica, la Caixa i Visa fan una prova pilot a Sitges

De compres amb el mòbil

D'esquerra a dreta, Juan Carlos López Vives, director de Telefónica Soluciones; Antoni Massanell, director general adjunyo de 'La Caixa'; Jordi Baijet, alcalde de Sitges, i Kim Faura, director general de Telefónica Catalunya, durant l'acte

Sitges serà aviat l'escenari d'una prova pilot de realització de compres amb targeta mitjançant el telèfon mòbil, segons han anunciat aquest dijous a Barcelona els representants de les cmpañías promotores de l'experiència.

En concret, aquesta experiència, peonera a Europa, es posa en marxa mitjançant un projecte conjunt elaborat sota la responsabilitat de Luis García Cristóbal, director general de Visa Europa; Juan Carlos López Vives, director de Telefónica Soluciones; Antoni Massanell, director general adjunt de La Caixa; Jordi Baijet, alcalde de Sitges, i Kim Faura, director general de Telefónica Catalunya.

Els promotors del projecte han explicat que per fer una compra amb aquest mètode, n'hi ha prou amb apropar el mòbil, preparat amb la targeta corresponent, al lector de targetes de crèdit. D'aquesta manera, el telèfon mòbil pot ser utilitzat com "una cartera virtual".

També han indicat que "aquest sistema és tan segur com la compra amb targeta, i permet bloquejar immediatament la targeta si, per exemple, s'ha produït una sostracció o una pèrdua". El mètode es podrà utilitzar en el futur "en qualsevol lloc del món en què s'accepti una targeta Visa i hi hagi un lector de targetes".

Així mateix, han dit que el projecte es posa en marxa mitjançant aquestes companyies, "encara que és un començament, i estem oberts a posteriors iniciatives i contribucions". L'experiència pilot tindrà una durada de sis mesos, i s'aplicarà en 500 comerços de Sitges.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat