Noves tecnologies · 15 de Febrer de 2011. 15:35h.

Contra l'anorèxia i la bulímia a la xarxa

L’Agència de Qualitat d’Internet alerta sobre la proliferació de pàgines que fan "apologia"

Contra l'anorèxia i la bulímia a la xarxa

Les noies amb anorèxia es veuen grasses

L’Agència de Qualitat d’Internet (IQUA) i l’Associació contra la Bulímia i l’Anorèxia (ACAB) han presentat l’informe anual sobre la difusió i proliferació de continguts d’apologia de l’anorèxia i la bulímia a la xarxa (2010). Ambdues entitats han llançat "un crit d’alerta al conjunt d’organitzacions implicades" per tal que "prenguin mesures concretes per mirar de posar fre a aquest augment de continguts nocius, altament perjudicials per a la salut dels menors".

El vicepresident del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), Josep Pont, ha recordat que l’any 2007 el CAC ja va elaborar unes recomanacions sobre el tractament de l’anorèxia i la bulímia als mitjans de comunicació convencionals i a internet, i ha apostat per treballar "conjuntament" per cercar una solució a aquest fenomen, principalment per les vies de "l’autoregulació, la pedagogia i la col·laboració amb el proveïdors d’internet". “Volem que la xarxa esdevingui un entorn de qualitat, confiança i seguretat”, ha dit.

En aquesta línia, el director general de l’IQUA, Àlex Fernández, ha instat a les grans plataformes d’internet a què col·laborin en la retirada d’aquestes pàgines nocives i ha apostat per un marc regulador més estricte davant d’aquests tipus de continguts.

De l’Informe anual sobre la difusió i proliferació de continguts d’apologia de l’anorèxia i la bulímia a la xarxa (2010) en destaquen les següents dades: Increment dels llocs web que fan apologia de l’anorèxia i la bulímia: en un cercador com Google apareixen al voltant de 500.000 pàgines pro anorèxia i pro bulímia en menys d’un segon. Perill que aquest tipus de pàgines pot comportar a la societat i a la salut de les persones: el 75% de persones que consulten aquests continguts de la xarxa són menors d’edat.

L’apologia de l’anorèxia i la bulímia està proliferant  considerablement a través de les xarxes socials (Facebook, Twitter, Hi5, Tuenti...). Perfil dels usuaris: preferentment noies (95%) que desitgen aprimar-se a qualsevol preu i s’apropen de manera molt perillosa a aquest tipus de trastorns. Percentatge de la població malalta per trastorns de la conducta alimentària a Catalunya: el 6% de les noies joves i adolescents (entre 12 i 24 anys) pateixen un trastorn de la conducta alimentària i el 11% estan en alt risc de patir-ne.

Durant l’any 2010 IQUA ha aconseguit tancar prop del 50% de pàgines d’aquest tipus denunciades pels usuaris. IQUA i ACAB han instat a la societat i a les grans plataformes a denunciar i col·laborar per impedir la proliferació d’aquests continguts nocius a la xarxa.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Martín Martínez Mart, Barcelona, 12/03/2011 - 22:46

Apologia de l?anorèxia i la bulímia a la xarxa!.
Els continguts que potencien aquests trastorns han crescut i diverses organitzacions estant llançat crits d' alerta..

#2 Gabriela Acedo Emmerich, Mallorca, 16/02/2011 - 11:23

Os invito a que visitéis este blog:
?DEL ACOSO LABORAL O MOBBING Y SUS GRAVES CONSECUENCIAS SOBRE LA SALUD FÍSICA Y PSÍQUICA. ANOREXIA NERVIOSA?
http://gabrielaacedoemmerich.blogspot.com/

#1 andreu, bcn, 15/02/2011 - 16:04

Hi ha molts adults interessats en aquests temes.

Si estàn permeses moltes perversions... perque ataquen als que no volen menjar, pel que sigui?