Publicitat
Noves tecnologies · 4 de Novembre de 2010. 22:11h.

Carod se'n va donant un premi a Vilaweb

Per ser "un projecte periodístic clau"

Carod se'n va donant un premi a Vilaweb

Vicent Partal, al mig de la foto, en una assemblea de Reagrupament

El vicepresident del Govern, Josep Lluís Carod-Rovira, acompanyat del secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, ha lliurat aquest dijous els Premis Pompeu Fabra 2010, un “homenatge a la feina ben feta en el passat i un impuls al futur de la realitat lingüística del país en tota la seva complexitat i riquesa”, segons un comunicat del Departament de Vicepresidència.  El premi de comunicació i noves tecnologies s'ha atorgat a Vilaweb (Partal, Maresma & Associats).

"Aquest premi", diu el comunicat, "vol reconèixer a persones, entitats o empreses, per la seva contribució a fer de la llengua catalana una llengua d’ús habitual en un espai comunicatiu, o bé per un projecte relacionat amb la comunicació i/o les noves tecnologies que tingui impacte o representativitat pel que fa a l’ús social de la llengua".

S'afegeix que  "aquest any el guardonat és Vilaweb, pel seu compromís amb la llengua catalana i pel protagonisme i valor social que la llengua ha tingut en els quinze anys de vigència d’un projecte periodístic clau en la popularització de les tecnologies de la informació i la comunicació als territoris de parla catalana".

A més de Vilaweb, s'han atorgat el premis Pompeu Fabra a Moritz (l’àmbit socioeconòmic), Bernat Lesfargas (projecció i difusió de la llengua catalana), Albert Jané (trajectòria professional, científica o cívica) i a Cèlia Angulo (incorporació a la comunitat lingüística catalana).

Enguany s’ha creat una nova categoria, el premi Robèrt Lafont, "per reconèixer i premiar persones o entitats que s'hagin distingit per la defensa, projecció i promoció de la llengua occitana en qualsevol punt del domini lingüístic. El premi ha estat atorgat a Pèire Bèc".

Durant la seva intervenció, Carod-Rovira ha exposat que “malgrat les ofensives continuades contra la llengua catalana, i ara també contra l’occità, podem estar convençuts i orgullosos que tenim una llengua viva i amb gran capacitat de futur”.

En aquest sentit ha assenyalat que es constata que continua sent necessari “el reconeixement i l’impuls a les iniciatives de tots aquells que resisteixen les imposicions i actuen amb tossuderia per defensar allò que els dicta el sentit comú”.
 
Els Premis Pompeu Fabra, que enguany arriben a la seva tercera edició, tenen com a objectiu "reconèixer i premiar les persones, entitats, empreses o organitzacions que hagin contribuït a l’impuls i la projecció de la llengua catalana".

Segons el vicepresident del Govern, "cal felicitar-nos per comptar amb un teixit social i empresarial que faci reeixir els esforços públics per a la millora de la presència del català i l’occità en l’àmbit públic”. També ha dit que “el patriotisme ben entès, el de l’obertura sense complexes és el que ens ha de portar no a una mera subsistència lingüística sinó a que la llengua catalana sigui una llengua de gran vitalitat, prestigi i utilitat”.

De la seva banda, el secretari de Política Lingüística, Bernat Joan, ha exposat que “per a la llengua catalana, avui, els grans reptes passen per assegurar el propi estatus, la pròpia fixació institucional”. Ha afegit que s’ha avançat considerablement i per aquest motiu “tenim la capacitat de resistència que tenim davant els intents de tribunals de diversa casta, rang i condició, i davant els embats mediàtics, de mantenir-nos ferms”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Jordi, Solsona, 06/11/2010 - 10:59

Me n'alegro per Vilaweb!

#4 Anna de Vic, Vic, 05/11/2010 - 15:54

Estic emprenyada. Aquest Pardal(el que va comencar a Catradio parlan dels Webs, de navegar...
Aquest que al Pais Valencia....millor no parlar.
Aquest premi hauria de ser per e-noticies. Deixa clar quin es en Carod.
Sigueu e-noticies com sempre. Aposteu per la llibertat.
Visca e- noticies!!!

#3 uy, puigcerda, 05/11/2010 - 11:26

¿y el hermano continuara colocado con un sueldo semejante al de zp??????

#2 emilio, a@a.com, 04/11/2010 - 22:52

estoy seguro que prefieren antes las subvenciones millonarias de la Generalitat. Los premios dan prestigio pero no engordan la cuenta corriente.

#1 Frank, Berga, 04/11/2010 - 22:24

Solo le falta dar un premio a Justo Molinero y a su radio TELETAXI y al sus anuncios de las pitonisas que por cierto siempre lo hacen en castellano.