Publicitat
Noves tecnologies · 30 de Març de 2017. 12:47h.

Barcelona, ‘hub’ de connexió de nous sistemes de pagament

Inversió de cinc milions de CaixaBank, Global Payments, Samsung, Visa i Arval

Barcelona, ‘hub’ de connexió de nous sistemes de pagament

Barcelona tindrà un centre per innovar els sistemes de pagament

CaixaBank -el banc de la Caixa-, Global Payments, Samsung, Visa i Arval han creat el Payment Innovation Hub, el primer hub d'innovació en comerç i mitjans de pagament d'Espanya i un dels primers del món en el qual líders dels seus sectors s'uneixen per promoure conjuntament projectes d'I+D, segons han anunciat els seus impulsors en roda de premsa aquest dijous.

El director general de CaixaBank i president de CaixaBank Payments, Juan Alcaraz, ha explicat que la seu del laboratori estarà a Barcelona -en una ubicació de lloguer encara per concretar-, i que l'objectiu és posar la tecnologia al servei de les persones, en les compres i el comerç tant online com offline "perquè l'experiència de compra online i física sigui la millor possible".

El centre neix amb una inversió prevista de cinc milions d'euros els propers tres anys i tres àrees d'investigació: automòbil -vehicle connectat-, llar -internet de les coses- i comerç, i a més d'impulsar la innovació, també oferirà divulgació i formació.

Alcaraz ha assenyalat que aquests espais inicials es poden ampliar si s'afegeixen nous socis o col·laboradors, perquè els pagaments es realitzen a tots els àmbits. Ha afegit que l'objectiu del hub és la col·laboració amb qualsevol que ho desitgi per cobrir necessitats no cobertes dels consumidors.

Ha indicat que no hi haurà una plantilla fixa -a partir d'entre cinc i deu empleats per coordinar-, sinó interacció de persones que "aniran entrant i sortint de cada un dels projectes". Des de CaixaBank haurà implicació dels departaments d'innovació, de pagaments, de tecnologia i de la seva joint venture amb Global Payments.

"Volem poder començar a tenir-lo operatiu just després de l'estiu, però no esperarem a tenir l'espai físic per treballar, perquè les cinc entitats ja estem col·laborant", ha assegurat, indicant que s'esperen resultats concrets els propers mesos.

Així mateix, ha afirmat que pretenen prescindir de la concepció tradicional d'innovació per pensar en la col·laboració entre moltes companyies, el que permetrà desenvolupar iniciatives ara encara imprevisibles: "No tenim un full de ruta, perquè es tracta d'anar col·laborant per ser capaços d'identificar quines experiències dels clients hem d'anar resolent", ha manifestat.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 pepe.----, andorra, 30/03/2017 - 13:17

si, ahora voy a pagar con plastico, para q me controle el estado, los bancos y el estado son lo mismo, para q puedan hacer un corralito sin problemas....Anda ya, todo en efectivo y cuando se acabe el efectivo con oro al peso.